 |
 |
|
 |
 |
3 lagkagebunde
4 dl mælk
1 pose Maizena kagecrem
3 spsk. kaffepulver
½ l piskefløde
En pose hasselnødder 200 g
Cremen laves af 4 dl mælk og crempulver, når cremen er færdig røres 3 spiseske kaffepulver i, som opløses.
½ l piskefløde, som piskes til skum og kommes i cremen.
Hasselnødderne hakkes i blenderen, og røres sammen med cremen, (gem lidt nødder til pynt).
Nu lægges kagen sammen med nøddecremen og resten smøres over hele kagen, som drysses med resten af nødderne.
God fornøjelse og velbekomme
Salat med hel hvede
Salaten kan laves i god tid og evt. til et par dage, den holder sig nemlig godt i køleskabet.
Hel hvede skal koges i ca. 20-25 min, smag på dem, der skal være lidt "bid" i dem.
150 g hel hvede
1 porre
1 rødløg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 dl hakket persille
Dressing: 1 dl solsikkeolie, 2-3 spsk. citronsaft, urtesalt, peber
Skyl og kog hvedekornene godt dækket af vand, læg et par laurbærblade i vandet. Hæld dem i sigte til afdrypning og lad dem afkøle lidt, inden de kommes i en skål og blandes med de rensede, fint snittede grønsager.
Pisk dressingen sammen, smag den til og fordel den over salaten, der stilles køligt og trækker et godt stykke tid inden serveringen.
Grønkålssalat
Grønkålen smager også godt rå i salater.
Skyld, tør og hak ca. 125 g grønkål. Bland den hakkede kål med 50 g rosiner og 50 g hakkede nødder. Smag 2 ½ dl cremefraiche til med appelsinsaft og Bland med grønkålsblandingen. Portionen rækker til 4-5 personer.
Æggehvider
De kan regne med, at der går ca. 3 ægge hvider på 1 dl. Af æggeblommer går der ca. 5 på 1 dl. Og 2 hele æg fylder ca. 1 dl.
Æggekage i ovn Arbejdstid: 30 min. Ovntid: 20-25 min. Ikke fryse-egnet 4 æg, 1 spsk mel, 1 dl mælk, 200 g kogt skinke (i terninger) salt og peber, 1 bdt. purløg
Pisk æggene sammen med melet og rør mælken i. Rør skinketerningerne i. Hæld æggemassen i et smurt ovnfast fad og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Kom fintklippet purløg på før servering.
Æbleskiver med gær
( Ca. 25 stk. )
¼ l mælk, 50 g smør, 25 g gær,
2 æg, 2 spskf. Sukker, ¼ tskf. salt
¼ tskf. kardemomme eller reven skal af ½ citron,
200 g mel. Fedtstof til bagning.
Mælken lunes, smørret kommes i gæren udrøres heri.
Alle de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres gladt.
Sæt den til hævning ½ times tid og bag derpå æbleskiverne
På sædvanlig måde i varmt svinefedt el. a. fedtstof.
Æbleskiver er velegnet til dybfrysning.
Mormors æbleskiver ½ kg. Mel, 4 æg, 25 g. Gær, lidt sukker, ¾ l lunken mælk. Hviderne piskes og vendes i dejen, derefter bages der i ½ margarine, ½ svinefedt.
Æbleskiver med gær Ca. 50 stk. 25 gr. Gær, 3½ dl. Mælk, 25 gr. Smeltet afkølet margarine4 æggeblommer, 1 spsk sukker, ½ tsk. kardemomme, 250 g Hvedemel,4 æggehvider. 75-100 g smeltet palmin eller margarine til bagninggæren smuldres i en skål, mælken og margarine røres i, æggeblommer, sukker og kardemomme tilsættes, hvedemelet røres i lidt efter lidt indtil dejen er glat. dejen hæver tildækket i ca. 1 time, æggehviderne piskes stive og vendes i, æbleskivepanden varmes godt op, og der kommes rigeligt fedtstof i panden til den første pandefuld, hullerne fyldes 2/3 med dej, vendes flere gange så de får en rund facon, bagetid: 4-5 min.
Fløde æbleskiver Ca.40 stk. 250 g hvedemel, 1 spsk brun farin, 2 tsk bagepulver, ¼ tsk salt, lidt reven citronskal, 2½ dl piskefløde, 2 dl vand, 3 æggeblommer, 3 æggehvider.
75-100 g smeltet palmin eller margarine til bagning mel, brun farin, bagepulver, salt og citronskal blandes, fløde og vand røres i, æggeblommerne røres i, æggehviderne piskes stive og vendes ned i dejen, æbleskivepanden varmes godt op, og der kommes rigeligt fedtstof i panden til den første pandefuld, hullerne fyldes 2/3 med dej, vendes flere gange så de får en rund facon, bagetid: 4 min.
Fiskeret fra godmorgen Danmark
125 g champignon, 2 spsk. hakket persille, 750 g rødtunge eller anden fiskefilet, 1 dl hvidvin, 150-200g mayonnaise, ½ dl creme fraiche, salt, hvid peber, 1-2 salathoveder, 1 dl frossen ærter, ½ salat agurk skåret i terninger, 2 hård kogte æg, 2 tomater, hakket persille basilikum eller merian.

Et ildfast fad smøres, champignoner, hakket persille og den istand gjort fisk skåret i kvarter lægges i. Hvidvin salt, peber tilsættes.
Fadet dækkes med låg eller folie og fisken dampes i ovnen ved 200 grader i ca. 8-15 min, til fisken er mør.
Mayonnaise blandes med creme fraiche og smages til med væde fra fisken, saucen skal være tykt flydende. Salaten skylles, nogle pæne blade tages fra, de andre skæres i strimler- de hele salatblade lægges i et ikke for dybt fad langs siderne. Det strimlede salat lægges på midten, herover lægges den kolde fisk, en blanding af optøede ærter, små agurketern drysses over.
Salat saucen hældes over anretningen, som pyntes med kvarte hård kogte æg, tomatbåde, og hakket grønt.
Ristede brød og smør, serveres til.
Sigtebrød
INGREDIENSER:
3/4 pakke gær
1 1/2 dl lunkent vand
2 1/2 dl skummet-, mini- eIler letmælk
1 tsk. salt
450 g sigtemel
ca. 100 g hvedemel
TILBEREDNING:
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, sigtemel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt løbende mere mel til dejen kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Form dejen til et brød, læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys brødet med lidt sigtemel og lad det efter hæve i 25 minutter. Skær et snit i midten af brødet og bag det i ovnen ved 200 grader i 25 minutter:
ENERGI PER 100 G: 1000 kj (240 kcal) Fordelt på:
Protein 12 procent Kulhydrat 82 procent Fedt 6 procent (2 g)
Dagens ret er bragt i samarbejde med
HJERTEFORENINGEN
www.hjerteforeningen.dk
Blomkålsgratin Del et blomkålshoved i små buketter og kog dem 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte.
Smelt 40 g smør og rør det sammen med ½ dl mel. Spæd med 2 dl af blomkålsvandet samt ca. 2 dl mælk eller fløde 13%. Lad stuvningen koge 5 min. Tag den fra varmen og rør 3 æggeblommer i, bland de godt afdryppede blomkålsbuketter i og kryd med salt og peber. Pisk 3 æggehvider stive og vend dem i. Kom blandingen i et smurt, ovnfast fad og bag gratinen ved 175 grader i ca. 45 min.
Mandarin med kvarkcerme
Ingredienser (18-20 stk.) Bund: 375 g, æggehvider, 575 g sukker, 100 g hasselnøddeflager, 80 g kagecremepulver. Creme: 500 g økologisk kvark 1%, 100 g økologisk yoghurt naturel 0,5%, 15 g sukker, 1 stang vanille, 5 blade husblass, 2-3 mandariner i både.
Fremgangsmåde:
Bund, æggehvider og sukker piskes stive, som marengs, hasselnøddeflager og kagecremepulver vendes forsigtigt her i, marengsmassen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i lange baner i en stor bradepande beklædt med bagepapir.
Bradepanden skal være helt fuld, marengsmassen bages ved 160 grader i 16 min.
Creme, husblassen sættes i blød i lidt vand ca. 10 min. Tages op og smeltes i vandbad, husblassen må ikke blive for varm, kvark, yoghurt, og vanilje blandes i, cremen smøres på den bagte bund, fordel mandarin-bådene på den øverste halvdel af den lange led af bradepanden, Rulles på den lange led til en roulade. Stilles i fryseren 1-2 timer, kan herefter skæres i skiver og serveres.
Ca. 50 stk.
200 gram blødt smør eller margarine
50 gram sukker
50 gram flormelis
1 æggeblomme
200 gram mel
50 gram kartoffelmel
50 gram valnøddekerner til pynt
korn af 1 stang vanille
Rør smør, sukker og flormelis cremet ( smørret skal være næsten halv smeltet ved starten)
Rør æggeblommen i og til sidst mel, kartoffelmel og det udskrabede vanillekorn.
Fyld dejen i en sprøjte pose med grov tylle og sprøjt den i toppe på bagepapir på pladen,
eller sæt dem på pladen med 2 teskeer. Læg en halv eller kvart valnøddekerne på hver kagetop.
Bag dem på øverste rille ved 210 grader i 8 – 10 minutter
Oksefilet med rødvinssovs
1 kilo oksefilet "beregn ca. 300 g pr. person"
Smør og olie til stegning
Salt og peber
Sovsen:
3 spiseskefulde olie
3 skiver bacon
12 skalotteløg
12 små champignoner
½ teskefuld timian
3 laurbærblade
½ teskefuld peber
1 teskefuld tomatpuré
4 deciliter rødvin
2 spiseskefulde rødvinseddike
4 deciliter vildtbouillon
Sovsejævner
30 gram koldt smør
Afpuds kødet og brun det på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ildfast fad og steg i ovnen ved 120 grader (forvarmet ovn) i 30-40 minutter, eller indtil kernevarmen er 57 grader.
Lad kødet stå i 10 minutter inden det skæres.
Rødvinssovsen
Brun bacon, skalotteløg og champignon i olie, i en gryde i 1 minut. Tilsæt krydderier, tomatpuré, rødvin og eddike. Kog saucen 3/4 ned. Tilsæt bouillon. Jævn saucen. Tag gryden af varmen, og pisk det kolde smør i.
|
|
 |
|
|
|
|
mit kamera er et Olympus E-500, Jeg håber min side kan insprirer andre til og prøve, det er let og nemt og arbejde med hjemmesiden
|
|
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig!
Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE
|