formand for de vilde engle

mindeord

Bjørns Harly på vestmotorvejen

Bjørn arbejdede som mekanikker hos Willy Frederiksen "På bakken" hed butikken på Englandsvej 368, bl.a. Suzuki på Amager, den største 750 GT 550 og 380 var vandkølet i dag ligger Flisehuset der. Her blev Bjørns Harly til på værkstedet tilbage i 1974, hvor jeg gik som arbejdsdreng, Bjørn var alle tiders fyr.

Jeg husker der kom en ung dame ind i butikken med mave på, og skulle købe et stykke ventilgummi, hvor til Bjørn frisk svarede: det er altid bedst og være på den sikre side, mere til morskab for os andre.

Jeg har siddet på motorcyklen, hvor Bjørn gav mig en prøve tur jeg aldrig glemmer, et er sikkert, jeg skulle ikke have kørekort til motorcykel. 

Bjørns Harly fra 1932 blev bygget på værkstedet og skulle være klar til udstilling i 1974 "racervogne i tivoli 1974" så det gik stærkt, hvor Bjørn arbejdede videre på den under udstillingen, motoren skulle kunne starte, hvis, der skulle komme en kasse øl på højkant sagde Bjørn.

Det var under udstillingen Bjørn udtalte: (kvinder skulle tie i forsamlinger, de kvajer sig bare), så Bjørn flydte ret meget i diverse aviser flere kvinder var også på mærkerne over hans holdninger, det var også i den samme periode han mødte Elsebeth, som han blev gift med og boede i Dragør.

Denne Harly blev testet i samarbejde med "ugens rapport" på lufthavnens baner da olie krisen satte sine begrænsninger dengang.

Bjørn forpagtede senere et værksted på Jernbane alle i Valby og butik og blev Harly importør. Kort efter begyndte Bjørn og interessere sig for den 3 hjulet motorcykel, som han ikke kunne få indregistreret og derfor kørte på prøvenummerplader og blev stoppet af politiet flere gange, det blev så starten på hans nye retning med foto og bladet "Crom & flamme", hvor han skrev om, hvad der skete inden motorcykler og choppere i USA.
    

HD på lufthavnens baner

benzintanken stammer fra en SCO knallert, som lærlingen Ib havde lavet, som svendestykke, olie tanken i rustfristål har smeden Karsten fra Dragørhavn lavet, baglygten er et malteserkors, udstødningsrørene var alm. rør der blev varmet og bukket i rette folder,
stellet var grønt glimmer i polyester, under broen sat et kranie med lys i øjnene/prosionslyset, så jo jeg kender alt til samlingen og  opbygning af Bjørns Harly.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

JL | Svar 20.08.2017 10:26

Nej desværre ikke, da vores veje skiltes den gang og hans værksted og forretning ophørte tilbage i midt 1976

Per Madsen | Svar 19.08.2017 23:00

Har du biller af de 3 hjulede mc han lavede ?
Jeg mner, han brugte bagakslen fra en Vw boble.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.11 | 13:13

Hej med jer
Jeg har fået den geniale ide at forsøge at lave en mini samling af modelbiler
jeg har haft i gennem årene (“rigtige “ biler)
Hvor er bedst at søge

...
13.09 | 23:09

Hej Jan
Har du stadig denne super flotte Toyota 2000GT ?

...
05.09 | 10:28

Hej

Hvorfor kan jeg ikke se Jørgens tlf nummer

...
20.05 | 13:39

uha det bliver ikke sådan lige med det samme, jeg har 450 modelbiler som jeg håber og få tid til at få taget nye billeder af her til hjemmesiden i 1:18

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE